Faxeträffen (2015-05-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sörljusne
Arrangör: Söderhamns OK
Distans: 3,7 km, sprang 4.577 m!
Sträcka: 4.58 km
Tid: 36:36
Här var jag 2.35 efter segraren och bommade 2.38 enligt Winsplits. Tre missar - huvaligen.
Startade två efter Lars-Ivar Svensson och två före Bengt Stenerhag. Till K2 uppfattade jag inte någon sänka med kontrollstenen och var på väg förbi. Där gick en halvminut. Kände stressen. Trean gick bra men när jag skulle skynda mig ut därifrån orienterade jag mot K12! Upptäckte det när jag var nästan framme. Lyckligtvis var vägen ett vägval till fyran så jag tappade bara dryga minuten på fadäsen. Men jag såg Bengt komma när jag stämplade. Han var 21 sek efter in till skärmen.
På väg till sexan kom han ifatt. Låg bakom till sjuan, men sen drog han vänster mot åttan. Jag vände och fick kontrollen. Stämplade tydligen 52 sek före honom.
Men nu gjorde jag samma fel igen! Läste mot K10 i stället för K9. När jag stod vid skärmen märkte jag konstigt nog att jag gjort fel och hoppat över en kontroll igen. Det är något visst med Sören Callebergs banor tydligen, samma sak hände ju på veteran-SM i höstas. Men då bara en gång...
Något modstulen och plötsligt trött lufsade jag till nian, där Stenerhag förstås hann före. Sen försökte jag limma honom så gott det gick resten av banan. Vid K13 kom vi ifatt Lars-Ivar.
Efter K14 försvann dom ur sikte men jag höll ändå hyfsat in och fick en tredjeplats. Men blev en vinnare ändå - på utlottning fick jag ett presentkort till en fiskrestaurang!
Visa kommentarer (0)
 
Faxeträffen (2015-05-24)