Sätermedeln (2015-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ovangårdsberget
Arrangör: Säterbygdens OK
Distans: 3,4 km, sprang 3.702 m
Sträcka: 3.7 km
Tid: 30:57
Bästa startfältet på länge. 50 gubbar, varav flera av rikets raskaste. Dock bjöd terrängen som väntat inte på några större utmaningar.
Började med att bryta en svit. Efter att ha varit startsnabbast till K1 på alla åtta vårtävlingarna blev jag nu tia till ettan. Väglöpning inte min grej. Och sen lite osäker på vad som var hygge och inte.
Sen gick det bättre ett tag. Låg fyra vid K5.
Hade tänkt gå rakare till sexan, men när det var så fint i den vita korridoren fortsatte jag den mot stigen och rundade det sista gröna åt höger i stället.
Lite osäker före K7, men tyckte mig se hjälpkurvsänkan borta till höger och det stämde. Osäker när jag skulle ta nian, passerade nämligen stora stenen nedanför och till höger om den, fast den skulle ligga i riktningen och på samma nivå. Stämmer kartan där? Fortsatte i alla fall efter 20 sek tvekan.
Sen var det en grymt lätt hemresa. Obegripligt att Niilivara-raketen, som gått som ett spjut, bommade både 11, 12 och 13 tillsammans med Linné-Wåhlberg. Men Hasse Åberg höll ihop det och vann. Bra gjort!
Själv blev jag nia och kunde nog inte gjort det bättre. SOFT-datorn tyckte jag gjort bästa loppet hittills i vår. Bland de 50 bästa på rikslistan nu. Ont knä både före och efter, men inte under loppet.
Visa kommentarer (0)
 
Sätermedeln (2015-05-15)