Medel-DM (2014-09-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Häbberg
Arrangör: Ockelbo OK, banläggare Fredrik Persson
Distans: 2,6 km, sprang 3.064 m
Sträcka: 3.06 km
Tid: 31:06
Detta gick inte så bra, men blev ändå fyra (trea på DM) när Ola och Karl-Olov var borta. Bekymrad för knät. Inte tagit ett steg på en vecka, och ont kunde det göra för minsta felsteg. Men startade ändå.
Gick bra till första, bara sekunden efter Lars-Ivar Svensson där. Men tröttnade betänkligt upp till K2, orienterade noga och fick lilla branten på vägen upp till en, som det visade sig, lätt kontroll.
Tredje var desto svårare, men kom dit jag trodde och när jag svängde ner satt den där. Beslöt lämna berget till K4 och det funkade fint, kunde läsa av de få punkter som fanns. Liten krok in till skärmen. Låg 1.12 efter och var redan akterseglad av tättrion.
Sedan kom jag ifatt Tobbe och Ingemar och glömde plötsligt att orientera. Tyckte jag skulle långt och sprang gladeligen nerför höjdkurvan och vidare där jag borde stannat och kollat åt vänster. Noterade inte älgpasset förrän på väg tillbaka. Det tog 2.10 innan jag var tillbaka vid skärmen.
Resten gick ganska hackigt och utan flyt. Det är nog inte så bra för orienteringen att man ska tänka på vilket ben man tar emot med och skjuter ifrån med. Gubbproblem!
Visa kommentarer (0)
 
Medel-DM (2014-09-13)