Lång-DM (2014-09-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Mårtsbo
Arrangör: Gävle OK, banläggare Torbjörn Pettersson
Distans: 4,5 km, sprang 5.166 m
Sträcka: 5.17 km
Tid: 54:25
DM-seger! Till skillnad mot de flesta andra sprang jag bra i början, ledde med fem (!) minuter vid K6. Ändå höll jag på att ställa till det ordentligt. Lyckades dock hålla ihop någorlunda.
Kul att GOK hittat och karterat ett helt oanvänt område. Men det var tämligen svårlöpt med stenbunden mark och mycket gräs. Starten var bra placerad för startpersonalen, men sisådär för oss tävlande. Grymt bökigt första halvkilometern.
Hade bra koll när jag passerade dikena. Vid kontrollen läste jag fel på lutningen, tyckte allt skulle vara uppför, men den låg ju bakom en flack ås. Till andra sprang jag mot ett gult berg, men det visade sig vara en grop. (Många tog fel här eftersom det verkligen låg ett gult berg bakom). Jag läste fel på lutningen igen, trodde det skulle slutta utför norrut, men det var tvärtom. Gick bra ändå.
Till K3 förstod jag inte heller hur kurvorna lutade, men såg i alla fall den flacka höjden västerut, så när jag kom till gula gropen var det inga problem.
Fjärde gick det att läsa sig fram till. Bra gick det även att hitta bäckövergången men jag tyckte det gick sakta. Sen var det bara att slita på fram till femman och upp till sexan. Hit hade jag 36 min, en normal medeldistansbana. Brukar ju sällan springa nåt annat. Men så blev jag dum i huvudet på slutet också.
Halvvägs till K7 var jag bra med, men sen försvann metodiken helt. Skulle naturligtvis styrt åt höger mot sanken med vattenhålet. I stället sprang jag bara på och började kika längs en sluttning åt vänster. Fel förstås. Och nu var kontrollen plötsligt jättesvår. Här fanns många som irrade. Vände norrut och turligt kom jag till steniga höjden. Därifrån gick det bra. Det tog dock 3.45 från det jag borde varit framme vid kontrollen tills jag faktiskt tog den.
Till åttonde ser det ut som jag gått bra, men jag tappade 2.13! Hade otroligt svårt att läsa kartan sista biten och att se hur det lutade. Uppe på höjderna väster om målet stod jag mer eller mindre stilla i 1.30 och var rädd att göra en jättebom. Men fortsatte som tur var i riktningen och kom faktiskt rätt. Kändes dock väldigt skakigt. Kul att det räckte till en sällsynt DM-vinst med usel kilometertid.
Knät? Gjorde ont mest hela tiden. Och jätteont ibland.
Visa kommentarer (2)
 
Lång-DM (2014-09-07)