Tuna Ting (2014-08-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Spånsan, Idkerberget
Arrangör: Stora Tuna, banläggare Tove Alexandersson
Distans: 3,4 km, sprang 4.076 m
Sträcka: 4.08 km
Tid: 43:51
Det här var jobbigt. Varmt, kuperat och tunglöpt i hög ljung. Höger knä har börjat spöka och gör emellanåt riktigt ont på utsidan.
Låg trea vid K1, gick onödigt säkert och högt till tvåan. (Enligt GPS satt den förresten vid fel sten, inget jag tänkte på.) 3-4-5 gick bra och här var jag med i klungan bakom Stenerhag.
Men K6 såg jag inte. Däremot syntes en skärm bra i en mosse en bit norrut. Kunde inte låta bli att kolla den. Anledning till bommen: passerade en tydlig sten, som torde ligga precis till höger om branten och tvåstrecksmossen. Från kartstenen skulle man upp en kurva, alltså kom jag en nivå för högt för att se kontrollmossen som hade lite buskar vid skärmen.
K7 gick bra men till åttan var jag rejält trött och dessutom tyckte jag den var banans svåraste. Efter att ha passerat dubbelbranterna såg jag ett jaktpass uppe till vänster, hade varit bra om det varit utsatt. Fortsatte en bit såg en eller två tydliga punkthöjder uppe till vänster, fanns inga på kartan, vilket gjorde mej ytterligare osäker. Men fick till slut syn på en löpare en bit framför som tydligen stämplade vid en kontroll. Stack dit och det var min. (Här lade Stenerhag bort segern på en jättebom).
Resten gick bra. Tappade bara 47 sekunder från K8 till mål. Såg dock inte att det gick en stig mellan 11 och 12!
Tove gav oss en utmaning. Lite väl tuff bana på en medeldistans, segertid 40 min är väldigt mycket. (Från femman till åttan hade varit perfekt...)
Visa kommentarer (0)
 
Tuna Ting (2014-08-09)