Veteranträffen (2014-05-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bärrek
Arrangör: ÖFIF, banläggare Anders Lindgren
Distans: 4,2 km, sprang 4.586 m
Sträcka: 4.59 km
Tid: 45:42
Jobbigt, men kul i de fina markerna ändå. Bommade inget nämnvärt och hade inte Aurell varit så långt före hade det sett skapligt ut.
Lite tveksam i starten. Tänkte först runda grönområdet till vänster. Såg ett traktorspår dra iväg åt höger från startpunkten. I valet mellan Expressen och Aftonbladet körde jag rakt på genom det gröna. Det var inte helt svårframkomligt. Hade tänkt gå till vänster om första höjden, men det såg fint ut till höger. Framme där beståndsgränsen gör en vik kom jag ner på ett fint traktorspår. Antagligen det från starten - synd. Så trots spik på skärmen var jag bara tia, 36 sek efter.
Kände mig dock nöjd. In från vänster kom nämligen Matts Engvall, banläggare vid etapp 3 i Boden, som startat tre minuter före.
Lite kö ut från K1, men sen gick det bra. Engvall stämplar före vid tvåan. Jag kör dock rakare mot trean och tror jag är före på vägen. Framme i kontrollområdet får jag dock klättra uppåt åt höger och där möter jag Engvall.
Jäklar, men nu ska jag förbi i alla fall. Stämplar före vid K4, men i mossen på hygget inser jag att det gått lite snett och får första trötthetsattacken. Bodensaren studsar förbi.
Tar nya tag mot K6, men hinner inte förbi innan vi är framme. Här ligger jag fyra.
K7 är bara ett kraftprov och såna är jag dålig på. Vi kommer dock ifatt John Sivars, Dalaporten, fram till berget. Sen är det bara att klättra.
Försöker hålla till vänster, längs höjden, mot K8. Men det är ganska stenigt så jag svänger ner där dom andra springer och kommer mellan mossarna. Kontrollen är lätt, men jag orkar inte passera mina konkurrenter. Ny, kort klättring till K9. Återhämtningen går dåligt, dom stämplar före igen. Skön sträcka till K10, plöjer genom ett litet granhie alldeles före skärmen, och blir trea till stämpling igen.
Nu måste jag bli lite mer offensiv och när vi tagit oss upp på platån mot elvan kan jag läsa mej fram till kontrollpunkten och ligger först av oss. Drar också mot tolvan, men Sivars kommer snabbt utför och stämplar före. Till sista har de mycket piggare ben och målspurten känns som vanligt jätteseg. Men blir i alla fall sexa. (Passeras av Johan Källman från sista till mål.)
Och så dagens skamnotering: Winsplits utnämner mej till dagens värsta hänglöpare! Det kändes inte så, men enligt hängindex har jag hängt 69 procent av banan. Engvall är näst värst med 47 procent. Medan Sivars är den som dragit mest av alla. Ajajaj...
Visa kommentarer (2)
 
Veteranträffen (2014-05-04)