VAIF:s nationella (2013-09-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Allmänninge fäbodar
Arrangör: Valbo AIF, banläggare Kalle Engblom
Distans: 4,3 km, sprang 4.822 m
Sträcka: 4.82 km
Tid: 44:13
Det här började inte så bra som det brukar. Sprang ett tag innan jag förstod att jag inte redan såg flacka höjden med K1. Sen tittade jag på en kontroll som satt i sänkan men jag trodde den satt i gropen. Så det blev 40 sek redan på första.
Sen slarvade jag även till K2 så jag fick se sankmarken. Redan dryga minuten efter Ola och mina två övriga huvudkonkurrenter var förstås också före.
Tredje gick dock bra, sträcksnabbast. Liten krok på K4. Höll ihop det bra på långsträckan och tappade bara halvminuten på Ola. Kom ifatt Inge P som startat 2 före.
K6 och K7 gick jättebra. Bara att läsa av kartan. Uppe på andra plats nu, två min efter Ola.
Åttan gick fint, men vid nian fanns ingen skärm. Litet förvånad. Hygget med vägen till vänster. Men bakom en kullfallen gran fanns sänkan med skärmen. Halvminuts bom. Blev nia på den delsträckan.
K10 var väldigt lätt men elvan var jag långsam till. Tappade 20 sek men fortfarande tvåa. Nu började dock benen skrika efter vila och dom höll sig i det längsta borta från hygget. Litet vilsen i riktningen uppe på höjden, men redde ut det och tog K12. Förlorade 1.12 på sträckan och tappade andraplatsen till Käck. Sen var det bara att kämpa till mål.
Trea, 4,5 efter Ola.
Visa kommentarer (0)
 
VAIF:s nationella (2013-09-29)